A kormányfő gratulált a Béres Gyógyszergyár újabb 3,2 milliárd forint értékű fejlesztéséhez, amelyhez a kormány a Nagyvállalati beruházás támogatási program keretében 1,3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással járult hozzá. A beruházás keretében 37 új munkahelyet hoztak létre, így a helyben foglalkoztatottak száma a kezdeti 64-ről mára 300 fölé emelkedett - írta az MTI.

Az elmúlt több mint két évtizedben a Béres Gyógyszergyár szolnoki üzemében - a jelenlegi beruházást is figyelembe véve - 10 milliárd forint feletti értékben történt fejlesztés, a legutóbbi alig egy évvel ezelőtt - mondta Orbán Viktor.

QP | Quality Placement

A beruházás keretében egy 2500 négyzetméter alapterületű használaton kívüli élelmiszeripari üzem megvásárlásával és átalakításával, a legmagasabb elvárásoknak megfelelő, korszerű minőségellenőrzési laboratóriumot hoztak létre, analitikai vizsgálati és kutatás-fejlesztési eszközök, valamint gyártógépek telepítésével újabb infrastrukturális fejlesztést hajtottak végre, bővítették kutatás-fejlesztési bázisukat és újabb termékek gyártási feltételeit megteremtő gyártóterületet alakítottak ki - sorolta Béres József, a Béres Gyógyszergyár elnöke.

A cég árbevételének döntő részét a belföldi értékesítés jelenti, de az árbevétel 20 százaléka már az exportból származik.

Van még hova növekedni

A kormányfő szerint el kell érni, hogy a hazai tulajdonú vállalatok részesedése a magyar exportból a jelenlegihez képest legalább 50 százalékkal növekedjen. A gazdaság 4-6 százalék közötti növekedéséhez kellenek a nemzetközi nagyvállalatok is, de csak azokra nem lehet támaszkodni - véli Orbán, aki szerint a magyar gazdaság akkor lesz biztonságban, ha a magyar vállalatok és vállalkozások súlya az országban meghaladja majd a nemzetközi vállalatokét.

A miniszterelnök a gyógyszerészek világnapja alkalmából emlékeztetett arra, hogy Magyarországon közvetlenül 14 ezer embernek ad munkát az ágazat, közvetve pedig 34 ezer családnak nyújt megélhetést - írta az MTI.

A kép forrása: MTI Fotó/Máthé Zoltán.