Pénteken reggel a rendőrség több autóval szállt ki egy budapesti IX. kerületi társasházba és a helyszínre egy mentőautó is megérkezett.

A házban Berki Krisztián üzletember-médiaszereplő lakott, és a szomszédok állítólag már több napja kiabálásokat és veszekedéseket hallottak a lakása körül, valamint korábban is voltak már kint a rendőrök - értesült a Blikk.

A rendőrség az Origo.hu-val azt közölte, hogy haláleset miatt folyik nyomozás, azonban idegenkezűség nem vetődött fel, így nem gyilkosságról van szó. Frissítés: a rendőrség büntetőeljárást is indít, mert kábítószergyanús anyagokat találtak a lakásban, tudta meg a 24.hu.

Cégek és ügyek

Berki Krisztián egykor focikapus volt, majd 2008 és 2010 között az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója.

Berki évekig fent volt az adóhatóság tízmilliónál nagyobb adótartozást felhalmozókat felsoroló listáján. Néhány éve egy fiktív számlás ügybe is belekeveredett, amelyben elismerte a bűnösségét: 45. rendű vádlottként hétmillió forintos kárt okozott a költségvetésnek azzal, hogy az egyik cégén keresztül fiktív számlákat fogadott be.

Az elmúlt években inkább tévés szerepléseiről és a közösségi médiában dokumentált költekező életmódjáról volt híres.

A 2019-es önkormányzati választáson pedig meglepetésre, közel tízezer támogatói aláírást összegyűjtve, elindult a főpolgármesteri posztért.

Tavaly büntetőfékezés miatt ítélték el: első fokon 2 év, 4 évre felfüggesztett szabadságvesztésre és pénzbüntetésre, valamint két évre eltiltották a járművezetéstől. (A bíróság szerint egy autóbusz előtti fékezéssel szándékosan okozott veszélyhelyzetet és ütközést.)

Berki a cégadatokban korábban tatabányai és budapesti, majd floridai lakcímmel (ami egy ipartelep címe) szerepelt. Egykor több hazai vállalkozása volt, köztük vendéglátós, tanácsadó, műsorgyártó, kereskedő, de csúfos véget értek: a bíróság kényszertörléssel vagy felszámolással elrendelte a megszüntetésüket.

Néhány éve azonban már nem jelent meg magyarországi cégben: a 2020-ban nettó 106 milliós forgalmat bonyolító B&B Media Group Kft.-ben az apja és a felesége a tulajdonos. E vállalkozásnak a vendéglátás mellett több bejegyzett tevékenysége van, többek közt "egyéb pénzügyi kiegészítő tevékenység", előadóművészet, csomagküldő és internetes kiskereskedelem, rakománykezelés, épülettakarítás, épület és út építése, személybiztonsági és reklámügynökségi tevékenység, élelmiszer nagy- és kiskereskedelem, növény és bútor kiskereskedelme.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport