13-an dolgoznak a kávézóban, és mindenki be van jelentve, bár tény, hogy a szektorban szokásos módon nem túl magas fizetésre, hiszen átlagosan a bérek fele borravalóból jön - mondta a portálnak Boskovics Gábor üzletvezető.

A Jedermann novemberben, közvetlenül a kormányzati bejelentés után igényelte a bértámogatást, ami a bruttó bér 50 százalékát fedezi legfeljebb a legkisebb munkabér 150 százalékáig. Miután leadták a papírokat, hosszú ideig nem történt semmi, legközelebb január közepén jelentkezett az állami szerv adatkiegészítéseket kérve. Összeszedték a kért dokumentumokat, ekkorra már Boskovics elmondása szerint olyan 200 papírnál jártak.

Ezután, január vége felé kapott szélesebb nyilvánosságot, hogy a bértámogatások kifizetése országosan csúszik, nagyjából senki nem kapta még meg a neki járó összeget.

A Jedermann a múlt héten kapta meg az arról szóló papírt, hogy megítélték nekik a támogatást, a pénz pedig szerdán érkezett meg.

Négy hónapra összesen 2,1 millió forintot kaptak, ebből azonban lejön a járulékok egy része, mert a dolgozók után fizetendő járulékoknak nem mindegyikét engedték el. Egy normális hónapban a kávézó mintegy 800 ezer forintot fizet ki a dolgozók járulékaira, most, a kedvezményes időszakban ez csak mintegy 400 ezer forint.

Ezt levonva 500 ezer forint marad, amely fejenként havonta alig több mint nettó 10 ezer forint.