Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Miután a beoltottak száma átlépte a 2,5 millió főt, szerdától enyhültek a járványszabályok, kinyitottak többek között a Media Markt boltjai is. 

Az előírások szerint minden boltban be kell tartani a négyzetméterszabályt, ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy 10 négyzetméterenként egy vásárló lehet az üzletekben, de nem számítanak bele a 14 éven aluliak, a 65 éven felüliek és a fogyatékossággal élő személyek segítői. A Media Markt 32 magyarországi áruházába mobilalkalmazással menedzseli a négyzetméter-alapú korlátozást. 

A szerdai üzletnyitásról  Szilágyi Gábor, a MediaMarkt ügyvezető igazgatója azt mondta: 

„Arra számítunk, hogy az átmeneti boltzár feloldásával a fizikai áruházak forgalma heteken belül visszaáll a lezárást megelőző szintre. A vásárlók nagy részének továbbra is fontos, hogy a vásárlást megelőzően személyesen meggyőződjenek a termékek minőségéről, illetve a szaktanácsadók segítségét kérve döntsenek. A boltlánc az eladótereket rendszeresen fertőtleníti.

Eredeti cikkünkben azt írtuk, hogy a vásárlók a mobilalkalmazás segítségével "állhatnak sorba", de valójában az áruházak dolgozói használják a mobilapplikációt, amelynek segítségével könnyebben tarthatják nyilván, hogy egyszerre hányan vannak egy-egy boltban.