A BKK-nak az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írták, hogy eredményes közbeszerzési eljárások esetén az új megállapodások a meglévő, de lejáró szerződéseket váltják ki.

Az új járművek a kor elvárásainak megfelelő szolgáltatásaikkal fokozhatják a Budapesten utazók komfortérzetét. Modern szóló és csuklós buszok állhatnak forgalomba 2023-ban - jegyezték meg.

A közbeszerzési eljárásokat a 2013-ban forgalomba állt 75 szóló és 75 csuklós busz 2023-ban lejáró szolgáltatási szerződéseinek pótlására indították.

Az új szerződések a tervek szerint tíz évre szólnak, és további két évvel meghosszabbíthatók. Ezek - a korábbiakhoz hasonlóan - ugyancsak 150 új busz (75 szóló, valamint 75 csuklós) forgalomba állításával végzett szolgáltatást foglalnak magukban.

Az előreláthatólag 2023 tavaszán forgalomba álló új buszoknak köszönhetően javul a fővárosi közösségi közlekedés színvonala - írták. Elvárás a járművekkel szemben, hogy megfeleljenek a környezetvédelmi szempontoknak, emellett olyan tulajdonságokkal és felszereltséggel rendelkezzenek - tágas férőhely, légkondicionálás, akadálymentesség, fedélzeti kamerák, korszerű utastájékoztatási rendszer -, amelyek növelik az utasok komfortérzetét.

A BKK kiemelte, hogy a fővárosi járműflotta folyamatosan fejlődik.