Az elmúlt időszak tapasztalatait értékelve a BKK bevezeti az első ajtós felszállási rendet a hétvégi és munkaszüneti napokra az ArrivaBus Kft. által üzemeltetett 66-os és 66B járatokon - írja a cég.

Az eddigi tapasztalatok szerint az első ajtós felszállási rendnek köszönhetően jelentősen javulhat az utasok biztonságérzete, illetve jóval könnyebb a bliccelők kiszűrése is, hiszen a járművezetők már az utazás megkezdése előtt ellenőrizni tudják az utazási jogosultságot.

A BKK továbbra is azt javasolja az ügyfeleinek, hogy jegyüket vagy bérletüket az utazás megkezdése előtt, a város számos pontján elérhető automatákból, pénztárakban, ügyfélközpontokban, viszonteladói partnereitől vagy mobiltelefonon szerezzék be.

Korábban a Kőbánya-Kispestet a XVIII. kerület különböző részeivel összekötő 182-es és 184-es buszokon, a Budakeszi elérését biztosító 22-es vonalcsaládon, valamint a 34-es és a 106-os buszokon vezette be a hétvégékre az első ajtós felszállási rendet a BKK, a csepeli járatokra pedig már hétköznap is csak járművezetői ellenőrzés után lehet felszállni.

Az összes első ajtós járat listája itt érhető el.