Az egyesület ellenzi az átnevezést, és kéri az érintetteket, hogy még a bevezetés előtt álljanak el tőle. Mint fogalmaznak, Budapest csomópontjainak neve az elmúlt időszakban egyfajta sajátos játszótérré alakult.

Joggal merül fel a kérdés: milyen városközpont az, amelyik 4 kilométerre van a város tényleges központjától? Milyen félreértésekhez vezethet ez angolul? - idézi a portál.

A Közlekedő Tömeg szerint kifejezetten zavaró, hogy sokszor pusztán politikai indíttatásból évente többször, több csomópont neve is megváltozik.

Kétségtelenül vannak szerencsétlen megállónevek, csomóponti elnevezések, amiket össze kellene gyűjteni, és egy csomagban megváltoztatni. Viszont amikor az is fél évbe telik, hogy a városban lévő térképek utólagosan lekövessék az M3 metrópótlás következő fázisát, ezek a zavaró, ad-hoc átnevezések pazarlóak és indokolatlan többletmunkát rónak az egyébként is leterhelt közlekedési dolgozókra - tették hozzá.

Éppen ezért kérik a főváros új vezetését: az eddigi rossz gyakorlat folytatása helyett inkább készítsenek egy átfogó koncepciót a budapesti megállónevek jövőbeli egységesítéséről, esetleges módosításáról.