Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A közlekedési társaság közleménye szerint a lépésre azért volt szükség, mert a hónapok óta tartó tárgyalások nem vezettek eredményre.

A felfüggesztés a folyamatban lévő déli - Népliget - Kőbánya-Kispest állomások közötti - szakasz korszerűsítésének befejezését, továbbá a középső - Lehel tér - Nagyvárad tér - szakasz állomásainak felújítási munkálatait nem befolyásolja. Lehetőséget ad azonban arra, hogy a szerződéses felek között további egyeztető tárgyalások során megállapodás születhessen.

A hármas metró középső - Lehel tértől Nagyvárad térig tartó - szakaszának felújítására a 2019. november 27-én kötött szerződést a BKV a Swietelsky Építő Kft.-vel. A rekonstrukció speciális jellegéből adódóan elkezdődött a középső szakasz alagúti és állomási munkáinak, valamint szerződési idejének összehangolása. Ezt követően a BKV Zrt. szerződésmódosításra irányuló egyeztetéseket kezdeményezett a Swietelsky Vasúttechnika Kft.-vel a metrófelújítás sikeres megvalósítására.

A szerződés felfüggesztése a kivitelezési munkák azon részére vonatkozik, ami a metrófelújítás jelenlegi fázisában a megújult M3 metróvonal 2022 végére tervezett forgalomba helyezésére nincs hatással.