A jelenleginél jelentősen zöldebb, közterületi aktivitásokban gazdag, hosszabb távú időtöltésre is alkalmas környék lehet a ferencvárosi Mester utca belső szakasza.

A Budapesti Közlekedési Központ március 30-án aláírta a felújítás tervezéséről szóló szerződést, így a közbeszerzési eljáráson nyertes Create Value Kft. már április elején hozzáláthat a munkához - adta hírül a BKK Zrt.

A Mester utca a IX. kerület és egyben a főváros egyik forgalmas sugárirányú útja, amely a Koppány utcától egészen a Nagykörút vonaláig tart. A jelenlegi rekonstrukció során a Ferenc körút és a Haller utca közötti szakasz újulhat meg.

A Fővárosi Önkormányzat törekvéseihez kapcsolódóan a tervezési folyamat alapelve, hogy az utca a felújítás során kerékpáros- és gyalogosbaráttá váljon, valamint a jelenleginél élhetőbb legyen. Mindez nagyon fontos a helyieknek, ezért a fővárosi részvételi költségvetésbe a mostani tervezéssel párhuzamosan bekerült a Mester utca zöldítésének feladata. A zöldítés hamarabb megvalósul, mint az utca felújítása, így azt a tervezéskor teljes mértékben figyelembe veszi a BKK.

A terveket a nyertes tervező nettó 86,75 millió forintból készíti, az engedélyezési tervek véleményezési folyamata 2023 elején zárulhat le.

A kivitelezésre alkalmas tendertervek jövő augusztusra készülhetnek el úgy, hogy az ősszel megindulhasson a kivitelezésre irányuló közbeszerzési eljárás. Eredményes eljárás lefolytatása, valamint a szükséges pénzügyi források rendelkezésre állása esetén a kivitelezés 2024 tavaszán kezdődhet.