Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az M3-as metró felújítása 2023 tavaszára befejeződhet - írja a hvg.hu. A munka 2017. november 6-án kezdődött, azaz lassan öt évvel ezelőtt. Mivel ez a budapesti közlekedés egyik leghosszabb ideig tartó felújítási-projektje, a hírportál sajtómunkásai megkérdezték a BKK-t, mikor lehet újra átszállás nélkül utazni Újpest-Központtól Kőbánya-Kispestig?

A BKK válasza szerint "jelenleg az M3-as metró középső szakaszán, a Kálvin tér és a Göncz Árpád városközpont között dolgoznak a szakemberek. Ezen a szakaszon is teljesen megújul az alagút, a vágányok, a biztosítóberendezés, valamint az állomások is átépülnek, a teljes metróvonal akadálymentes lesz.

Maradnak a buszok

Emellett zajlik a Nagyvárad téri és a Lehel téri állomások átépítése. Az M3-as metró felújítása 2023 tavaszán fejeződik be a jelenlegi tervek szerint". Ez összhangban van az eredeti tervekkel, amelyek szerint a metróvonal rekonstrukciója három ütem történt, illetve történik: az Újpest-központ és Lehel tér állomások között, a Lehel tér és Nagyvárad tér állomások között, a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest állomások között. Ezeket követi a Lehel téri és Nagyvárad téri állomások felújítása.

A BKK arra a kérdésre, hogy mi lesz a rengeteg felszabaduló metrópótlásra használt busszal, úgy reagált, "a metrópótlás befejeztével felszabaduló autóbuszok a régebbi, korszerűtlen járművek cseréjét fogják elősegíteni".