A BKK úgy számol - a fővárosi közgyűlés oldalára feltöltött dokumentumok alapján -, hogy 2022-ben 54,2 milliárd forint folyik be a jegyek és bérletek értékesítéséből, ez pedig 32 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi 41 milliárdot, ugyanakkor még mindig 20 százalékkal marad el a 2019-es 67,8 milliárdtól.

Ezt a prognózist a BKK arra alapozza, hogy a turizmus idén fokozatosan visszaépül, nem lesz újabb egészségügyi veszélyhelyzet, ugyanakkor a home office tartósan velünk marad, amely pedig jelentősen megváltoztatta az utazási szokásokat.

A cég összesen közel 70 milliárdos értékesítési bevétellel számol, amelynek nagy részét adja a fentin túl a 14 milliárdos szociálpolitikai menetdíjtámogatás. A legnagyobb tétel a közlekedésszervezői kompenzáció, amely 127,8 milliárd forint lesz a tervek szerint, 55 millióval több mint tavaly.

A pótdíjbevételek az üzleti terv szerint kis mértékben csökkennek majd 1,9 milliárd forintra a 2021-es több mint 2 milliárdról.

Napi.hu, Lowescher Ábel

A cég bevételi oldalán várhatóan 212,6 milliárd forint szerepel.

A kiadások közül a legnagyobb tétel a BKV Zrt.-nek átadott összeg (142 milliárd forint), amely gyakorlatilag csak átfolyik a BKK-n. Az egyéb operátori díjak 27 milliárdot tesznek ki. Bérekre több mint 15 milliárdot költenek majd, több mint 2 milliárddal többet, mint tavaly.

A vállalat azt tervezi, hogy idén feltölti a betöltetlen státuszokat és a gyakornoki programját is felpörgeti. A dolgozók átlagos létszáma 1616-ra emelkedhet a tavalyi 1512-ről.

A cég várhatóan nullszaldós lesz.