Egységes Közlekedési Szakszervezet szerint ez a megoldás nemcsak felháborítóan etikátlan, de tökéletesen szembe megy a városvezetéssel a közelmúltban kötött bérmegállapodással is – áll a szervezet közleményében.

Annak ellenére, hogy a szakszervezetek folyamatosan és régóta tiltakoznak az elsőajtózási rendszer ellen, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), mint közlekedésszervező és megrendelő, újabb viszonylatokat, járatokat készül bevonni a rendszerbe.

-Már az is megérne egy misét, ahogyan ezt teszi – nehezen megszokható, eltérő felszállási rend lesz hétvégén és hét közben -, az viszont egyenesen felháborító, hogy mindezt a munkavállalók anyagi kárára tervezi bevezetni a cég – háborog Naszályi Gábor. Az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke leszögezi: a BKK ellenőrök helyett a járművezetőkre terhelt jegyellenőrzés plusz feladat, s ennek megfelelően plusz pénz jár érte. Igaz, ezt a BKV vezetése sem vitatja, ám ezt a pénzt az év végi bérmegtakarításból, vagyis a cég összes dolgozójától tervezik elvonni.

Naszályi emlékeztet: a fővárosi tulajdonú szolgáltató cégek a közelmúltban írtak alá egy bérmegállapodást, amelyben tételesen rögzítettek minden pontot, egyebek között a  plusz juttatásokat és az év végi bérmegatakarítások felosztását is. A BKV tervezett megoldása ennek tökéletesen szembemegy, hiszen felrúgja a különböző juttatásokat is részletező hivatalos, minden fővárosi tulajdonú cég szakszervezete aláírásával rögzített megállapodást.