Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tavaszi kényszerű leállás után augusztustól újraindul a műszakilag is megújult Zugligeti Libegő. Augusztus 1-től - azaz most szombattól - újra normál nyitva tartási rend szerint közlekedik - közölte hétfőn a BKV.

A rekonstrukció keretében felújított hajtásrendszerrel még biztonságosabbá vált a Libegő üzemeltetése, amely Magyarország első személyszállító drótkötélpályájaként már 1970 óta szállítja a túrázókat, kirándulókat, vagy csupán a budapesti panoráma miatt idelátogató utasokat a János-hegyre, s vissza. Szombattól tehát minden nap 10 órától 19 óráig lehet libegőzni. A felnőttek 1200 forintért utazhatnak, a retúrjegyért 1600 forintot kell fizetni. A gyerekek esetében a sima jegy 600 forint, a retúr pedig 800 forint.

Bár a Zugligeti Libegőt 1970. augusztus 20-án adták át, de ötletként már jóval korábban felmerült. fjabb Hantos István mérnök 1933-ban a Zugligetből a János-hegyre vezető kábelvasút dokumentációit kezdte előkészíteni. Akkor a zugligeti villamostól vagy a fogaskerekűtől legalább másfél órás sétával juthattak el a János-hegyhez a turisták. (A BKV libegőtörténeti összefoglalójáról szóló cikkünket itt olvashatja el.)