Két BMW-vel bővül a MEKH flottája hamarosan. Az egyik autó egy használt 2014-es, 38 ezer km-t futott 530 xDrive BMW, amelyért majdnem 13 milliót fizetnek a nyertes Magocsa Kft-nek, amely nem mellesleg egy Opel kereskedő.

A céget egy meghívásos közbeszerzési eljáráson választották ki, amelyet még június közepén írtak ki.

A másik BMW egy i3-as tisztán elektromos hajtású kocsi, amelyet azonban nem vesz meg a hivatal, hanem egy éven keresztül bérel. A bérleti díj igen magas, havi bruttó 820 ezer forint, vagyis egy év alatt majdnem 10 milliót fizetnek majd ki a kocsiért.

Az autó egyébként a nagyobb 94 Ah típus, amelynek a - BMW szerint - 200 kilométeres a hatótávolsága, szemben a kisebb 60 Ah típus mintegy 130 kilométeres távolságával. A bérelt BMW listaára 12,3 millió forint. A beszerzést a Magisz Kft. nyerte.

A szerződés azért lehetett időszerű, mert a Közbeszerzési Hatóság honlapjáról kiderül, hogy a MEKH pont egy éve kötött bérleti szerződést ugyanezzel a céggel. Akkor közel 1 milliót fizettek havonta egy autóért, amelynek típusát homály fedi, mert a szerződést nem teljes terjedelmében töltötték fel a közbeszerzési adatbázisba.

A hivatal tájékoztatása szerint az 5-ös BMW vezetői autó lesz, az i3-as pedig kulcsos autó. A MEKH vezére korábban is egy 530-as BMW-vel járt, de azt bérelték havi egy millióért.

A közbeszerzések között az elmúlt években még két gépjármű-beszerzést találni a MEKH-nél.

2015-ben cserével szereztek be két használt autót, amelyekért egy WV Jettát és egy Tiguant adtak. A szerződés értéke bruttó 19,5 millió forintra rúgott.

Tavaly előtt 6 darab egyterűt és 6 könnyű terepjárót vettek. Előbbiért 60,1 milliót, utóbbiért 27,2 milliót fizettek.