Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hat ajánlattevő közül a törökbálinti Grid&Connect Hungary Kft. építheti meg a debreceni BMW gyárhoz a villamos távvezetéket, nettó 486 millió forintért – derül ki a felhívással indult tárgyalásos eljárás eredményéből, melyet az ajánlatkérő, a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus Titász Áramhálózati Zrt. közölt az uniós közbeszerzési közlönyben.

A nyertesnek a debreceni Északnyugati Ipari Park (régebbi nevén Északnyugati Gazdasági Övezet, vagyis a BMW gyár) 132 kilovoltos kapcsolóállomását kell összekötnie a Józsa 400/132 kilovoltos alállomással. A távvezeték hossza 8,4 kilométer, ezen távolságra 29 oszlopot kell megépíteni.

A nyertessel október 11-én kötött szerződést az ajánlatkérő.

Indult még a közbeszerzésen a budaörsi Forest-Vill Villamosipari és Energetikai Létesítményeket Tervező és Kivitelező Kft., a szolnoki Bolax Építőipari és Kereskedelmi Kft. és az Elektrovod a.s., továbbá a budapesti Vasútvillamosító Kft., az MVM XPert Zrt. és az MVM Energo-Merkur Villamosenergiaipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-vel, végül pedig a SPIE Hungaria Kft. is.