Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

 

 

 

Mindössze pár nappal az ukrajnai háború kitörését követően, a hazai pénzintézetek között elsőként élesítette instant adományozási megoldását a CIB Bank a menekültek támogatása érdekében. A március 3. és április 11. között tartó adománygyűjtő akció keretében a CIB Bank Mobilalkalmazáson keresztül lehetett támogatást küldeni az Ukrajnából menekülőket segítő Magyar Református Szeretetszolgálatnak. A kampány során több mint 18 millió forintnyi adomány folyt be a szervezethez, ami ezzel a valaha volt legsikeresebb, ügyfeleket is bevonó adománygyűjtés lett a CIB Bank történetében.

 

A CIB Bank társadalmi felelősségvállalásának része, hogy a saját eszközeivel részt vállal a humanitárius krízisek enyhítésében. A mostani akció célja az volt, hogy az adományok segítségével a Magyar Református Szeretetszolgálat minél hatékonyabban tudjon segíteni a határon át érkező menekülteknek abban, amiben szükséget szenvednek. Az akcióval a CIB Bank anyavállalata, az Intesa Sanpaolo nemzetközi divíziójának azon kezdeményezéséhez csatlakozott, amelynek keretében a romániai, szlovákiai és magyarországi tagbankok hazájuk egy-egy karitatív szervezetét támogatták az adománygyűjtésben. A kampány ideje alatt a pénzintézet ügyfelei egyszerűen és gyorsan tudtak eseti átutalással adományozni, a felajánlott anyagi segítség pedig azonnal, közvetlenül a Magyar Református Szeretetszolgálathoz érkezett, rajtuk keresztül pedig a legrövidebb úton a rászorulókhoz.

 

A CIB Bank maga is csatlakozott az adományozók táborához: a pénzintézet a háború kitörésének másnapján már azonnal felajánlott 1-1 millió forintot három nagy hazai karitatív szervezetnek, amit további támogatások követnek. A bank emellett – önkéntesei részvételével – aktív segítséget nyújt ukrán társbankja, a PRAVEX kollégáinak és családjaiknak abban, hogy ha a háború elől Magyarország felé akarnák elhagyni Ukrajnát, a határon átjutóknak a helyszínen transzfert, szállást és ellátást, valamint tolmácsolást biztosít, ameddig a helyzet ezt szükségessé teszi. A humanitárius akcióhoz, amelynek révén számos családnak nyújtottak biztos támaszt a hazánkba érkezésüket követően, eddig közel 150 CIB bankos kolléga jelentkezett önkéntesként.