A Borsodi Tropical Ale korlátozottan volt elérhető a tavalyi év során. Azonban a szűretlen, felsőerjesztésű ale és a mangó, a guava és a maracuja gyümölcslevek párosításából született sör a gyártó szerint olyan népszerűnek bizonyult, hogy a bőcsi sörgyár idén márciustól a kínálatának állandó részévé teszi.

Az elmúlt évek tapasztalatai bebizonyították, hogy a hazai sörfogyasztók változó igényeinek kielégítése érdekében az ismert, hagyományos termékekeink mellett folyamatos fejlesztésre, újdonságokra is szükség van. Ez a gondolat vezetett minket amikor az extrakomlós Borsodi Hoppyval, és a Borsodi IPAval egy új portfoliót hoztunk létre, melynek mára már hat tagja van” – mondta az „ale” típusú sörkülönlegességgel kapcsolatban Vuleta Zsolt, a Borsodi Sörgyár ügyvezető és kereskedelmi igazgatója.

A portfolió legújabb tagja az első félbarna és felsőerjesztésű Borsodi Amber Ale, amely 4,5 százalékos alkoholtartalommal, valamint karakteres színnel és ízzel rendelkezik. A gyümölcsös Borsodi Tropical Ale és az új Borsodi Amber Ale termékek 2022 márciusától lesznek elérhetőek a hazai boltokban, dobozos félliteres kiszerelésben.

A felsőerjesztéses eljárással készült, gyakran gyümölcsökkel együtt érlelt „ale” típusú sörök először Belgiumban és Nagy-Britanniában lettek népszerűek, azóta viszont világszerte közkedveltté váltak.

Különleges, karakteres ízük a többféle komló és maláta összetevőin alapszik. A Borsodi Sörgyár 2021-ben mutatta be a közönség számára a Borsodi Meggy Ale-t, valamint a Borsodi Gyömbér Ale-t, illetve az akkor még korlátozottan kapható Borsodi Tropical Ale-t.