A Borsodi Világost, a Borsodi Sörgyár közel öt évtizede fejleszti és tökéletesíti. Ennek szellemében a vállalat idén megújítja a termék receptúráját, ami márciustól kukoricadara nélkül, tisztán árpamalátából, komlóból, élesztő és víz felhasználásával készül a vállalat bőcsi üzemében - olvasható a vállalat közleményében.

A Borsodi Világos megújítása a soron következő fontos lépése a sörgyár több éve folytatott stratégiájának, melynek során a vállalat először egy hároméves beruházással a bőcsi sörgyárat korszerűsítette, majd a portfóliójának fejlesztésével folytatta.

Az új Borsodi receptjének kidolgozása során a sörgyár szerint kiemelten fontos volt, hogy az íz ne csak kiegyensúlyozottabb és könnyebben fogyasztható legyen, de a Borsodi sör kedvelői számára is ismerős maradjon.

Spiegel György a Borsodi Sörgyár marketingigazgatója az új íz kapcsán kiemelte: „A Borsodit mindig is az jellemezte, hogy a hagyományok megőrzése mellett bátran próbált ki új irányokat, ízeket. Legyen szó az első hazai ízesített sörről, a Borsodi Frissről, az első alkoholmentes sörről, a Borsodi Pólóról vagy éppen az első fémdobozos csomagolásról; sosem ijedtünk meg a fejlesztésektől. Az új Borsodi sör egy hasonlóan nagy lépés, ugyanakkor a recept fejlesztése során folyamatosan bevontuk a márka rajongóit, hogy a hagyományokhoz leginkább illeszkedő, még kiegyensúlyozottabb ízvilágot hozzunk létre.”

Az új recept alapján készülő Borsodi sör 2022 márciusától lesz elérhető a boltokban dobozos, valamint üveges kiszerelésben, a csomagoláson nyárig jelezve, hogy az új recept szerint tisztán árpamalátával készült. Emellett a sörkedvelők márciustól a kedvenc Borsodis éttermükben vagy sörözőjükben akár csapolva is kipróbálhatják a megújult Borsodit.