A Borsodi Sörgyár tavaly mutatta be új portfoliójának első két tagját, az extra komlós Borsodi Hoppy-t, valamint a vállalat történetének első felsőerjesztésű termékét, a Borsodi IPA-t. Mindkét termék nagy siker lett a fogyasztók körében, így a Borsodi Sörgyár idén tavasszal a Borsodi Gyömbér Ale és a Borsodi Meggy Ale bevezetésével folytatja a sort.

Az "ale" típusú sörök felsőerjesztéses technológiával készülnek, az eljárás először a középkori Belgiumban és Nagy-Britanniában tett szert népszerűségre, ám azóta világszerte elterjedtek. Intenzív ízkarakterük a többféle komló és maláta összetevőin alapszik, amit gyakran a sörrel együtt érlelt gyümölcsök mélyítenek tovább.

Az újdonságokat körültekintő előkészítés előzte meg

Az új termékek fontos részét képezik a Borsodi Sörgyár stratégiájának, melynek középpontjában a hosszú távú építkezés, a hagyományok tisztelete mellett a folyamatos fejlődés áll. Ennek jegyében a Borsodi Sörgyár a tavalyi évben lezárta története legnagyobb beruházását, amelynek köszönhetően a bőcsi üzem kapacitása 2,5 millió hektoliterre bővült, amely így már a Molson Coors regionális központja.

A Borsodi Hoppy és a Borsodi IPA tavalyi sikere igazolta számunkra, hogy jó úton haladunk, ezért döntöttünk úgy, hogy idén tovább bővítjük a portfoliót. A Borsodi Meggy Ale, illetve a Borsodi Gyömbér márciusban jelennek meg a boltok polcain dobozos kiszerelésben - idézi a közlemény Vuleta Zsoltot, a Borsodi Sörgyár ügyvezetője és kereskedelmi igazgatóját.