Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

K. L.-t - az elsőfokú ítéletet helybenhagyva - információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettében találta bűnösnek a másodfokú bíróság. A férfi bűntársát - a feleségét - egy év négy hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték - közölte a szóvivő.

A megállapított tényállás szerint a férfi 2015-ben női névvel jelentkezett be egy közösségi oldalon, ahol felváltva jósnőként és mágusként tüntette fel magát. Így ismerkedett meg a sértettekkel, akiknek a bankkártyájuk adataiért cserébe "pénzenergia küldését" ígérte. Miután a sértettek megadták a bankkártyájuk adatait, a számlákon lévő összegeket a vádlott különböző, interneten elérhető szerencsejátékokra használta fel.

A két vádlott ezzel a módszerrel négy hónap alatt mintegy 4,5 millió forint kárt okozott nyolcvan sértettnek - ismertette a sajtószóvivő.

Az elsőrendű vádlott egy másik esetben azzal keresett meg "mágusként" egy asszonyt, hogy lát egy nőt, aki el akarja venni tőle a férjét, ezért "szolgáltatást" ajánlott fel neki. A sértett ezt elutasította, mire a vádlott azzal fenyegette meg, hogy megátkozza őt és a gyerekeit, ha nem fizet neki. A fenyegetés hatására az asszony összesen 6,5 millió forintot utalt át a férfi bankszámlájára.

A vádlott által okozott kár nem térült meg - tette hozzá Sörös László.

A kép forrása: Pixabay.