Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az  érdekképviselet félpályás útlezárás megtartása mellett döntött, miután a vállalatcsoport országos humánpolitikai vezetőjével a munkahelyi kötelező maszkhasználat – kormányzati döntéssel azonos – felfüggesztéséről zajló egyeztetések nem vezettek olyan eredményre, mely a munkatársak megelégedésére szolgálna - olvasható a közleményben.

A Bosch munkatársai 2 éve (váltó műszakban napi 12 órás munkavégzés mellett) kénytelenek viselni a szájmaszkot. Tavaly nyáron volt egy kormányzati döntés a maszk zárt térben történő kötelező viselésével kapcsolatos könnyítésről, és ezt követően ez a könnyítés ez évben is március 7-től ismét életbe lépett.

A kormányzati enyhítést azonnal a legtöbb foglalkoztató saját keretein belül bevezette, de a Robert Bosch vállalatcsoport a kötelező maszkhasználat felfüggesztését jelenleg nem támogatja.

Az ÉTMOSz a munkatársak nyomására – felmérve, hogy jogi eszközökkel a vállalaton belül nincs lehetőség nyomásgyakorló eszköz igénybevételére – a hatvani gyáregység melletti útszakaszra március 24-én 10 órától 2 órás félpályás útlezárást jelentett be a hatvani rendőrkapitányságnál. Amennyiben szükséges, úgy a demonstráció megtartásra kerül a vállalat miskolci és maklári telephelyei közvetlen közelében is.

A demonstrációval szeretnék felhívni a vállalatvezetés figyelmét, hogy a munkavállalóknak elegük volt a kötelező maszkhasználatból, miközben a rendelkezésre álló vállalati fertőzési statisztikák nem adnak okot a kötelező maszkviselésre.