Az Invitel négy létesítményből álló, összesen mintegy 3000 négyzetméter hasznos alapterületű adatközponti flottájának zászlóshajója a Kozma utcai, több mint 1500 négyzetméteres Datacenter.

A társaság szerint tévedés, hogy az adatközpontok világa egy, az átlagos internet-felhasználótól távoli univerzum. Ez létesítmény ott van mind a lakossági, mind pedig a vállalati felhasználók mindennapjaiban, akkor is ha valaki videót néz, közösségi oldalakon kommunikál, vagy egy receptet keres a weben. Emellett a munkahelyen felhalmozott óriási adatmennyiség tárolásáról és biztonságáról is egyre inkább ilyen központokban gondoskodnak.

Az Invitel budapesti Datacenterében hatalmas erőforrások koncentrálódnak: például a klímaberendezések ventilátorai annyi hideg levegőt szállítanak, hogy mindössze 40 perc elég lenne az Országház teljes légtartalmának klimatizálásához. Az épületben található akkumulátorok, amelyek a szünetmentes működést is biztosítják, akkora kapacitással rendelkeznek, hogy segítségükkel egy középkategóriás, ötszemélyes elektromos autó oda-vissza akár négyszer is megtenné a Budapest-London távolságot.

A cég infógrafikák segítségével igyekezett szemléltetni adatközpontja jelentőségét.

A nagyobb méretért kattintson a képre