Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A francia székhelyű nemzetközi elektronikai cég globális beszerzésekért felelős vezetője, Daniel W. Bartel is a magyar fővárosból irányítja a terület működését, így éves szinten 12 milliárd eurónyi beszerzés és világszerte 1400 fő munkájának koordinálása is Budapestről történik - idézi az MTI a céget.

A Schneider Electric két beszerzési központot működtet Európában, melyekből a vállalat 74 üzemének beszerzéseit támogatják, 25 országban. A magyar fővárosban jelenleg 150 fős csapat végzi az ezzel kapcsolatos feladatokat, akik összesen mintegy 6000 beszállítóval állnak kapcsolatban.

A Schneider Electric 1991 óta van jelen Magyarországon, és itt mintegy 2000 dolgozót foglalkoztat. Négy gyára (két zalaegerszegi, egy gyöngyösi és egy kunszentmiklósi) és egy régiós feladatokat ellátó, több mint 20 országot kiszolgáló logisztikai központja (CEElog Szigetszentmiklós) van. Budapesten működik az üzleti, értékesítési és ügyfélszolgálati központ (Front Office), valamint az ESS (Energy and Sustainability Services) részleg európai központja. A társaság globális pénzügyi és beszerzési szolgáltatásokat nyújtó központjának szintén a magyar főváros ad otthont.

Tavaly a Schneider 12 millió euró beruházást valósított meg magyarországi gyáraiban és logisztikai központjában. A csoporthoz tartozó vállalatok Magyarországon 200 milliárd forint árbevételt értek el tavaly, illetve ugyanennyit 2019-ben.

A Schneider Electric SA villamosenergia-ipari berendezés gyártó, létesítménykivitelező és szolgáltató konszern 2020-ban mintegy 25 milliárd euró bevételről számolt be, az adó- és kamatfizetés, illetve értékcsökkenési leírás előtti (EBITA) nyeresége 3,925 milliárd eurót tett ki. A legutóbbi háromnegyedéves beszámolója alapján árbevétele csaknem 21 milliárd eurót tett ki, több mint 15 százalékkal nőtt organikusan egy év alatt.