Tavaly év eleje óta csaknem 13 százalékkal bővült a hálózat. Idén augusztustól nyolc egykori Avanti-kút OMV színekben folytatja tevékenységét.

Az átmárkázott benzinkutakon folyamatosan építik ki az OMV-töltőállomásokra jellemző szolgáltatási és termékkínálatot.

A bővülés a vállalat szándékai szerint az év hátralevő részében is folytatódik, jelenleg folyik a további töltőállomás-akvizíciók gazdasági lehetőségeinek elemzése - idézi a közlemény Balogh Tibort, az OMV Hungária ügyvezető igazgatóját.

Az OMV 1990-ben lépett a magyar piacra. A budapesti székhelyű OMV Hungária Kft. 186 töltőállomást üzemeltet, és 11 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik Magyarországon. A társaság csaknem 60 embert alkalmaz közvetlenül, töltőállomás-hálózatában pedig mintegy 1700-an dolgoznak. (A Mol-kutak bojkottjára szólított fel a volt román államfő)

A 2016-os, 19 milliárd eurós csoportszintű árbevételével és mintegy 22,5 ezer munkavállalójával az OMV Aktiengesellschaft Ausztria egyik legnagyobb, tőzsdén jegyzett ipari vállalata. Az OMV kitermelési és kereskedelmi tevékenysége magában foglalja a kőolaj- és földgáztermékeket, az innovatív energiatermelést, illetve a legkorszerűbb petrokémiai megoldásokat.