Az 52 éves vádlott 2009-2014 között két brókercégnek is ügyfele volt, így saját maga részére online kereskedhetett, de pénzügyi szolgáltatási tevékenység végzésére engedéllyel nem rendelkezett. A férfi azonban ismeretségi köréből több magánszeméllyel elhitette, hogy brókerként nagy haszonnal tudja befektetni pénzüket.

A vádlott összesen 10 befektetőtől 2 millió forinttól 110 millió forintig terjedő összegeket vett át, amelyekkel jogosulatlanul tőzsdei ügyleteket végzett, azonban a magánszemélyek sem a remélt nyereséget, sem a befektetett pénzük nagy részét nem kapták vissza - adta hírül a Somogy Megyei Főügyészség.

A férfi sikertelen tőzsdei ügyletei és tartozásai miatt kilátástalan pénzügyi helyzetbe került, ezért ismerőseitől, barátaitól jelentős összegeket - volt, aki 66 millió forintot adott át - kért kölcsönt azzal, hogy jövedelmező vállalkozásokat indít és tőkére van szüksége. A vádlott valós jövedelmi viszonyait titkolva meggyőzte a sértetteket, hogy a kölcsönt maradéktalanul visszafizeti nekik, holott erre reális lehetősége nem volt. A tévedésbe ejtett sértettek kölcsöneik töredékét kapták csak meg, mivel a férfi a kicsalt összegeket nem a megállapodások szerint használta fel.

A Kaposvári Járásbíróság a vádlottat halmazati büntetésül nem jogerősen 6 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ügyész az ítélet ellen a vádlott terhére - 188 millió forint - vagyonelkobzás elrendelése miatt fellebbezést jelentett be.