D. Sándorné ellen az ügyészség 767 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt emelt vádat, mert a vád szerint a Kun-Mediátor Kft. tizenöt éves működése alatt az ügyfeleit tévedésbe ejtve 12 milliárd forintot meghaladó kárt okozott.

Jelenleg zajlik a vádlottal szemben elrendelt kényszerintézkedés indokoltságának időszakos kötelező felülvizsgálata a Szegedi Ítélőtáblán, ahol a vádlott enyhébb kényszerintézkedés alkalmazását indítványozta - tudta meg a Szolnoki Törvényszék sajtóosztályától a Vasárnapi Hírek.

A féléves felülvizsgálat részeként kért "enyhébb intézkedés" szabadlábra helyezést (akár óvadék ellenében), házi őrizetet vagy lakhelyelhagyási tilalmat jelenthet. Azt ugyanakkor nem tudni, hogy pontosan melyik szerepel az indítványban, a lap hiába kereste D. Sándorné védőjét, aki ezúttal sem kívánt nyilatkozni.

Az előzetes letartóztatás esetleges megszüntetése azért is figyelemre méltó lenne, mert a Kun-Mediátor botrány 2015. tavaszi kirobbanása után D. Sándorné külföldre szökött, a magyar hatóságok nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene. Az Interpol körözési listáján is szerepelt. Végül a közép-amerikai Belize-ből, egy üdülőparadicsomból 2016. decemberében hozták haza - emlékeztet cikkében a Vasárnapi Hírek.

A tavaly novemberben indult büntetőeljárás nem halad gyorsan, valószínű, hogy idén már nem hoznak elsőfokú ítélet. A károsultak egy részét képviselő ügyvéd, Dobrossy István is arról beszélt a lapnak, hogy szerinte ez legkorábban a jövő év eleje-közepe felé történhet meg. D. Sándorné egyelőre nem kívánt vallomást tenni.