Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Még 2015. áprilisában több száz bejelentés érkezett a Karcagi Rendőrkapitányságra, miszerint egy pénzügyi tevékenységet folytató vállalkozás karcagi fiókjában a befektetők - a lekötési idő lejárta után - nem fértek hozzá pénzükhöz - adta hírül szerdán a rendőrség.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sikkasztás bűntett elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást az ügyben. A nyomozóhatóság megállapította, hogy a vállalkozás felelős vezetője irreálisan magas kamat ígéretével több mint nyolcszáz embert csapott be. A kár meghaladja a tizenhatmilliárd forintot.

Dobrai Sándorné Nagy Mária a felelősségre vonás elől külföldre szökött, ezért ellene európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. A Karib-tengeri Belize-ben 2016. december 8-án fogták el a milliárdos csalással gyanúsított karcagi asszonyt. A nőt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai 2016. december 13-án hozták Magyarországra. A szolnoki nyomozók 2016. december 14-én délután gyanúsítottként kihallgatták a 62 éves nőt, akit a Szolnoki Járásbíróság 2016. december 16-án előzetes letartóztatásba helyezett.

A Marcsika-ügyet alaposan körbejárja a 25 év, 25 nagy átverés című könyv. A napokban megjelent, az elmúlt negyedszázad nagy visszaéléseit sorjázó kötet külön fejezetet szentelt a történetnek Marcsika hálója címmel.

A tegnapi bejelentés szerint a nyomozóhatóság a napokban a nyomozást lezárta és az ötvenhatezer oldalnyi nyomozati iratot sikkasztás bűntett, csalás bűntett, jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntett és a számvitel rendjének megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslattal megküldte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészségnek.