Nem tudni, hogy hova tűnik az a rengeteg pénz, amelyet az autósok Ferencvárosban a parkolóautomatákba dobnak.

Baranyi Krisztina, az Együtt kerületi képviselője olyan automatákat talált a kerületben, amelyeken nincs sorszám. Így ezek a jegyek lényegében csak papírfecnik, amelyekkel nem lehet bevételt regisztrálni - mondta a képviselő a 444.hu-nak.

A sorszám nem csak az elszámolás miatt kell, hanem a hamisítás megelőzésére is. Jellemzően nem az automata nyomtatja a sorszámokat, az a szalagon eredetileg rajta van. A 444.hu szerint valaki olyan szalagokat tölt be a gépekbe, amelyen nincs sorszám.

Reagált az önkormányzat

Az önkormányzat állásfoglalásában azt írja, hogy az elszámolásban nincs szerepe a parkolójegyek sorszámának, az elszámolást az automatába bedobott érmék összesítése alapján végzi. A pénzkazetta tartalmát pedig az ürítéskor kinyomtatott bizonylat alapján kétszer is ellenőrzik. Ezt követően egy, a pénzszámolásra és pénzszállításra szakosodott cég beszállítja és befizeti az önkormányzat számlaszámára a beszedett összeget. A sorszám a jegyek beazonosítását segítő eszköz, de nem az egyetlen. Az automata útján értékesített termékek vagy szolgáltatások után ráadásul nem kell nyugtát adni az önkormányzat tájékoztatása szerint.

Az önkormányzat munkatársai már észrevették, hogy a 209 automatából 12-ben egyes érmeszalagok nem tartalmazzák az azonosítást segítő számot, ezt pedig orvosolták. Ferencvárosnak 2016-ban 1,1 milliárd forint bevétele (ebből érmés 240 millió forint) és mintegy 300 milliós nyeresége volt a parkolásból.

A helyi parkolási irodában azt mondták a portálnak, hogy kivizsgálják az esetet, és ha valakit megbüntetnek egy ilyen jeggyel, akkor küldjön e-mailt a felszólításon található címre.

Az önkormányzat a parkolási pénzeket olyan vállalkozóra bízta, akit jelenleg parkolási pénzek eltüntetésévél vádolnak - zárul a 444.hu videója.