Tavaly júniusban indult el a Budapest Pénzügyi Asszisztens (BUPA), amellyel a Budapest Bank a bankszektorban az elsők között nyújt online számlázási szolgáltatást a kisvállalatok számára.

A szolgáltatás az első olyan nyílt bankolásra épülő pénzügyi asszisztens a piacon, amellyel – a bankszámlával összekötve – lehetővé válik, hogy egy beérkező számla kiegyenlítéséhez ne legyen szükség az adatok másolására, hanem a tranzakciók ugyanezen a felületen azonnal elindíthatók legyenek. A 10 000 regisztrált cégvezető ki is használta a funkciót: eddig több mint 1 300 tranzakciót indítottak a programmal 350 millió forint összegben, és közel 6 000 bejövő számlát kezeltek, összesen 1,4 milliárd forint értékben.

A számlákat a program automatikusan elküldi az adóhatóságnak és a könyvelőnek, így a Budapest Pénzügyi Asszisztenssel időt és költségeket takarítanak meg a vállalkozók, minden egyes online kiállított számlával 700 forintot spórolnak cégüknek. A felhasználók nemcsak számlázóként, hanem valódi pénzügyi asszisztensként tekintenek a programra: az ügyfelek 70 százaléka össze is kapcsolta a Budapest Banknál vezetett vállalkozói számlájával, és aktívan használja kiállított számlái státuszának nyomon követésére, valamint a bejövő számlák kifizetésére.