Naszályi Gábor szerint a 8 százalékos alapbéremelés messze van a "szükségestől", ezért nem írják alá szerdán a megállapodást. Azonban az általuk javasolt 15 százalékos emelés munkabeszüntetéssel sem érhető el, így pedig a munkavállalók többet veszíthetnének egy sztrájkkal, mint nyerhetnének.

A hétfői tárgyalás után - de még a szerdai, plenáris ülés előtt - újabb, rendkívüli tárgyalási napra került sor kedden, ahol nem történt áttörés, így marad a "nehezen kiizzadott" 5+3, vagyis az összességében 8 százalékos alapbérfejlesztés.

Az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) elnöke erről az újabb tárgyalási forduló után számolt be az atv.hu-nak. Naszályi Gábor egyúttal azt is elmondta, hogy bár korábban arról szóltak a hírek, hogy akár sztrájk is jöhet a BKV-nál, és az előkészítő bizottság is megalakult, ma már biztosan kijelenthető, hogy nem lesz sztrájk.

Ilyenkor mérlegelni kell - mondta -, és szerinte egy megmozdulás sem hozna jelenleg annyit, hogy annak megérné kitenni a munkavállalókat, mert szerinte sokkal többet veszítenének rajta. Mint mondta, a szerdai megállapodást sem írják alá ilyen feltételek mellett. A másik két szövetség ugyanakkor - akik szintén részt vettek a tárgyalásokon, és akiket nem nevezett meg Naszályi - jelezte, hogy elfogadják majd a feltételeket.