A négy megmaradt magánnyugdíjpénztár tagjai közül a Budapest Magánnyugdíjpénztárnál lévők már most fellélegezhetnek. A pénztáraknak 2015 áprilisa óta el kell érniük, hogy tagjaik legalább 70 százaléka befizesse a tagdíjat, ezt 2020-ra a Budapestnél már most az év elején teljesítették.

A magánnyugdíjpénztáraknál két olyan hónap után kell lehúzni a rolót, amikor az előző hat hónap átlagában nem érték el a 70 százalékos rendszeres tagdíjfizetési arányt.

A Budapest, ahogy az előző években, az idén is egy összegben kérte tagjaitól az éves tagdíj megfizetését. A Budapest Magánnyugdíjpénztárnak jelenleg 6800 tagja van, az önkéntes nyugdíjpénztár pedig 21,6 ezer taggal rendelkezik. A tavalyi hozamok mindkét pénztárnál parádésan alakultak. A hozamráták auditálása még folyamatban van, de az önkéntes nyugdíjkasszáknál a magasabb részvénykitettségű aktív portfólió hozama a 14 százalékot is meghaladja.

A magánnyugdíjpénztárnál három portfólió van, a növekedési portfóliónál14 százalék feletti hozam lett, de még a kiegyensúlyozott alap is 10 százalékos hozamot ért el. A magánnyugdíjpénztárnál 38,1 milliárd forint, az önkéntes nyugdíjpénztárnál pedig 35,4 milliárd forint a kezelt vagyon.