A társaság az uniós közbeszerzési közlönyben hirdette meg a pályázatot, amely szerint a buszoknak háromajtósaknak és automata sebességváltóval ellátottaknak kell lenniük.

Azok a cégek tehetnek ajánlatot, amelyeknek az elmúlt három lezárt üzleti évben a nettó árbevétele elérte a 140 millió forintot. Tovább az jelentkezőknek fel kell mutatniuk az elmúlt 72 hónapból legalább négy, városi tömegközlekedésre alkalmas autóbusz szállításáról szóló referenciát. Az ajánlattételi határidő október 12. Az értékelésnél az ár 90, míg a minőség 10 súlyszámmal szerepel.

A Napi.hu információja szerint tavaly áprilisban hat budapesti szolgáltatócéggel - a BKV-val, az Elművel, a Főtávval, a Magyar Postával, a Fővárosi Csatornázási Művekkel és a Fővárosi Vízművekkel - írt alá szándéknyilatkozatot a Fővárosi Gázművek, a sűrített földgáz (CNG) üzemű járművek elterjesztésére. Az aláírást követően a Főgáz Köztársaság téri székházánál átadták Budapest első CNG-töltőállomását.

A benzinhez és főleg a gázolajhoz képest jóval kisebb károsanyag-kibocsátást eredményező CNG hazánkban sem teljesen ismeretlen üzemanyag, néhány városban - így például Szegeden - már használják autóbuszok üzemeltetésére. A legtöbb magyarországi gázüzemű jármű ugyanakkor nem ezzel, hanem a propánalapú LPG-vel működik. A CNG azonban - a forgalmazó szerint - kedvezőbb égéstechnikai tulajdonságokkal bír, illetve biztonságosabbak az üzemeltetés feltételei.