Megállapodás született a reprezentatív szakszervezetekkel (1. FŐTÁV Dolgozók Szakszervezete, 2. Helyiipari és Városgazdálkodási Dolgozók Szakszervezete 2000) a 2022. évi bérfejlesztésről. Ennek alapján, a BKM már február elején kifizeti a megemelt összegű januári munkabért a mintegy 4500 dolgozó részére - számoltak be a döntésről.

A BKM jelenlegi dolgozói létszáma magasabb, mint az összeolvadás előtti tagtársaságoké (BTI, FŐKÉTÜSZ, FŐKERT, FKF, FŐTÁV) együttesen volt, de a társaság így is létszámhiánnyal küzd. Közlésük szerint jelenleg több száz állás betöltetlen. A várja például kazángépészek, hulladékrakodók, gépjárművezetők, kegyeleti munkatársak, szerelők, segédmunkások, minősített hegesztők, kertésztechnikusok, karosszérialakatosok, vagy éppen kontrolling-, és adóügyi szakemberek, ügyfélszolgálati munkatársak, beruházási projektmenedzserek, IT-hálózati rendszermérnökök, műszaki statikus tervezők és projektelőkészítő mérnökök jelentkezését.

A Budapesti Közművek 2022. évben mintegy 174 millió forintot biztosít a munkatársak képzésére, átképzésére, illetve a munkakörük ellátásához szükséges speciális oktatásokra.