Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A válaszadók negyede azért is kölcsönözne, hogy nagyobb csomagterű vagy utasterű gépjárművel utazhasson. Azok közül, akik már béreltek autót, 39 százalék választana nagyobb autót.

Bérelt autóval a válaszadók 40 százaléka párban, 28 százaléka negyedmagával indul el, a háromfős társaságok aránya ennél valamivel alacsonyabb, 23 százalék.

A bérlők között jelentősen nagyobb a nők aránya, többen vannak a felsőfokú végzettséggel rendelkezők, akik leginkább 2 fős háztartásban élnek, jellemzően 46-55 év közöttiek, és rendszeres kiadásaik mellett rendelkeznek pénzügyi tartalékokkal.

Belföldön a legtöbben saját autójukkal vágnak neki az útnak, külföldre pedig legszívesebben repülővel utaznak, ugyanakkor az autóbérlés a legnagyobb arányban az országhatáron kívül eső nyaraláskor merül fel lehetőségként.

A magyarok nemcsak a nyaralás idejére bérelnének kocsit: a válaszadók közel fele próbálna ki egy adott autótípust vásárlás előtt. Azok, akik már béreltek autót, kimagaslóan nagyra értékelik a kölcsönzés során azt, hogy a szervizelés nem az ő gondjuk, és tökéletes műszaki állapotban indulhatnak el a járművel - a Budget Autókölcsönző megbízásából készült kvantitatív kutatásból.