Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Több mint 246 milliárd forint nettó árbevételt ért el tavaly a 146 boltos hálózatot működtető magyar Aldi, ami 18 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi 208 milliárdos forgalmat - derül ki a cég szerdán - az Igazságügyi Minisztérium céginformációs oldalán - közzétett eredménybeszámolójából.

Az kiskereskedelmi vállalat adózott eredménye tavaly meghaladta a 7,4  milliárd forintot, ami kiugró, 42 százalékos növekedésnek felel meg az egy évvel korábbi 5 milliárd forintos profithoz képest. A társaság döntött arról, hogy a bő 7 milliárd forint tavalyi nyereséget az eredménytartalékba teszi.

Készül a szűkebb időszakra az Aldi

Az Aldi beszámolója szerint a cégvezetés valószínűnek tartja, hogy a koronavírus-járvány elmúltával általános recesszió alakul ki. Ez a kereslet csökkenését eredményezheti, emiatt a cég forgalma is visszaeshet. Ennek mértékére azonban a bizonytalan helyzet miatt nem adott számszerű becslést az Aldi vezetése.

A bérköltség 27 százalékkal, közel 16 milliárd forintra emelkedett. A boltlánc 2018 végén 3200, a múlt év végén 3415 embernek adott munkát. Teoretikus becslés szerint - a két létszám átlaga alapján - egy-egy aldis dolgozó bruttó fizetése meghaladta a 402 ezer forintot. Lényeges, hogy ez valamennyi dolgozó bére alapján számolt becslés, nem csak a bolti eladók fizetését vettük figyelembe. Az összeget felfelé húzza a cégvezetésben dolgozók magasabb bére.