Folytatódik az Aldi magyarországi terjeszkedése. Szeptember 9-én csütörtökön nyílik meg a legújabb bolt, amely a 151. üzlet a sorban és Szigetszentmiklóson kapott helyet. 

Szintén csütörtöktől újra megnyílik a gödöllői - Bossányi Krisztina utcában lévő - üzlet, amely nyáron felújítás miatt zárva volt. Igaz, a bolt mellett lévő parkolóban ideiglenes egy sátras boltot működtetett a korszerűsítés alatt a boltlánc. 

Az Aldi várhatóan a jövőben újabb üzleteket fog nyitni, legalábbis középtávon 200-250 boltból álló hálózattal tartaná lefedettnek a magyar piacon. 

A legnagyobb magyarországi diszkontláncok közül tavaly - a Trade Magazin rangsora szerint - a múlt évben 186 üzlettel rendelkező Lidl érte el a legnagyobb bruttó forgalmat, amely 824 milliárd forintra rúgott. A Penny Market 226 üzlettel 373 milliárdos bevételt ért el, a 2020-ban még 147 üzletet üzemeltető Aldi pedig 357 milliárddal zárta a múlt évet. 

A hivatalos cégbeszámolók szerint a Lidl a legutóbbi üzlet évében 677 milliárdos nettó bevételt produkált, a Penny Marketnél és Aldinál ugyanez 307 és 292 milliárd forintot tett ki.