Pünkösd miatt hosszú hétvége kezdődik szombaton, emiatt számos üzlet nyitvatartási rendje változik. A Buksza (a Napi.hu szerkezstségi blogja) összegyűjtötte a legfontosabbakat. 

A legnagyobb boltláncok, köztük az Aldi, az Auchan, a Lidl, a Penny és a Tesco boltjai zárva lesznek vasárnap és hétfőn. A Spar-üzletek nagy része szintén zárva tart ezeken a napokon, ugyanakkor a boltlánc franchise-hálózathoz tartozó üzletek egy része dönthet úgy, hogy nyitva lesz az ünnepnapokon. A Sparok nyitvatartási rendjéről a cég boltkeresőjében, amely itt található

Ugyanígy a magyar hálózatokhoz, a CBA-hoz, Reálhoz és a Coophoz köthető üzletek között is lesznek kivételek,

Emellett az olyan kisebb bolthálózatok, mint a Tom Market vagy a Privát Élelmiszer egységei között is jó eséllyel lesznek olyanok, amelyekben lehet vásárolni élelmiszert. Továbbá országszerte elsősorban azok a független kisebb üzletek, hálózatok, amelyek nonstop üzemmódban működnek vagy ünnepekkor általában nyitva vannak.

Nyitva lesznek még a benzinkutas boltok, tankoláskor az OMV- és a Lukoil-kutakon található Sparokban, valamint a shelles töltőállomákosokon kialakított Tesco Minishopokban szintén lehet vásárolni, ahogy a fővárosi Manna és Roni-üzletekben is. 

Ezen üzletek listáját itt találja meg:

Ha cigire lenne szükség

A dohányboltok esetében a bejelentett nyitvatartási rend a mérvadó, így a tulajdonos döntésétől függ, hogy nyitva lesznek-e. Akik nyitva lévő trafikot keresnek azok a ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt. honlapján nézhetik meg, hogy melyik dohánybolt lesz elérhető. 

Mely gyógyszertárak?

Bár a legtöbb patika szintén zárva lesz, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet gyógyszertár-keresőjében meg lehet nézni, amelyek a kérdéses napokon nyitva lesznek.