Az augusztus 20-i ünnep miatt csütörtöktől vasárnapig tart a következő hétvége. Ez pedig a vonatok menetrendjét is érinti - közölte a MÁV.

Augusztus 19-én a pénteki, 20-án a szombati, 21-én és 22-én az ünnepnapi, 23-án a szokásos vasárnapi közlekedési rend szerint járnak a vonatok. A munkanap-áthelyezés miatt 28-án a munkanapi, 29-én a pénteki menetrend lesz érvényes.

A vasúttársaság szerint egy átlagos hétvégéhez képest az utasszám egy átlagos hétvégéhez képest a másfélszeresére emelkedhet, ezért a menetjegyek vásárlásáról érdemes időben gondoskodni, illetve kihasználni az automatás és az online jegyváltás igénybevétele esetén nyújtott kedvezményeket.

A vasúttársaság azt tanácsolja az utasoknak, hogy a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében használják a jegyértékesítő automatákat, az okostelefonokra letölthető MÁV-applikációt, vagy vegyék igénybe az internetes jegyvásárlás és az otthoni menetjegynyomtatás lehetőségét. A megfelelő mobiltelefonon, tableten is bemutatható e-vonatjegy előnye, hogy sorban állás nélkül a nap 24 órájában meg lehet vásárolni, és legalább 10 százalékkal olcsóbb a pénztárban váltott jegyeknél.