Az üzemanyag minősége, a töltőállomás elhelyezkedése és az üzemanyag ára alapján választanak benzinkutat a magyar autósok - derül ki a Mol országos kutatásából. A felmérés szerint az érintettek több mint  autósok több mint fele részben, minden hatodik pedig kizárólag prémium üzemanyagot tankol. A vásárlók elsősorban az autó motorját védik ezzel a fajta üzemanyaggal, de a kisebb fogyasztás, az alacsonyabb környezetterhelés is ott van a döntési szempontok között.

Akik nem tankolnak prémium üzemanyagot, azok elsősorban a magasabb árral magyarázták ezt. Sokszor előbukkant a válaszok között, hogy a normál üzemanyag minősége is megfelelő a válaszadók számára. Azzal az állítással ugyanakkor a megkérdezettek több mint 80 százaléka egyetért valamilyen mértékben, hogy a prémium üzemanyag használata megnöveli az autó élettartamát.

Vagyis az ár/érték arányt tekintve hozzáadott értéket jelent a prémium üzemanyagok használata. Ezt támasztja alá az is miszerint a legtöbben (74%) az üzemanyag minősége alapján választanak töltőállomást, az ár (68%), az elérhető árengedmény (59%) illetve az elhelyezkedés (55%) csak ezután következik a szempontok sorában. A hazai autósok e tekintetben erősen ragaszkodnak a szokásaikhoz, 93% válaszolta azt, hogy legutóbb is a „megszokott” töltőállomáson tankolt.