A járványkorlátozások miatt többek között a vendéglátásban drasztikusan megcsappant a forgalom, az éttermek leginkább a házhoz szállítással tudnak javítani a helyzetükön.

Az egyik futárcég, a decembertől már élelmiszer-kiszállítást is biztosító NetPincér a november közepe óta életbe lépett kijárási tilalom bejelentése után rengeteg új étteremmel kötött partnerséget: csak a múlt hónapban több mint 300 étteremmel bővült a futárcég kínálata. Az elmúlt nyolc hónapban pedig már összesen több, mint 1500 étterem és üzlet csatlakozott a NetPincérhez.

A cég a jutalék elengedése mellett további segítséget nyújt:  a cég több mint egymilliós megrendelői bázisának tagjai összesen 25 millió forint keretösszegben lehetőséget kapnak fejenként egy-egy "Veletekvagyunk" kuponkód egyszeri felhasználására 2000 forint feletti vásárlás esetén. Ebből 500 forintot a NetPincér az a partnere kap, amely az adott rendelést kapta, a megrendelő pedig szintén 500 forint kedvezményt kap. Ezáltal a cég nemcsak segít a felhasználóknak, hogy kedvezményes áron rendelhessenek, hanem plusz rendeléseket is ad a partnereinek, és közvetlen pénzügyi támogatásban is részesíti őket.