Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Jelentős növekedéssel zárta a múlt évet a Praktiker barkácsáruház-lánc, többek között az építőipari fellendülésnek és az otthonfelújítási támogatásnak köszönhetően - közölte a társaság szerdán. 

Az országszerte húsz áruházat működtető cég nettó árbevétele 10 százalékkal 84,1 milliárd forintra nőtt az egy évvel korábbi 76,2 milliárd forintról.  Az adózott nyereség a nyilvános cégadatok szerint ezzel párhuzamosan jóval nagyobb mértékben, 36 százalékkal 6,1 milliárd forintra gyarapodott. 

A magyar tulajdonban lévő, 1600 főnek munkát adó és 33 százalékos piaci részesedéssel rendelkező Praktiker több hatékonyságnövelő fejlesztést is bevezetett 2021-ben: felgyorsította az önkiszolgáló kasszák bevezetését, melyek ma már 4 áruházban érhetőek el, és a vásárlói visszajelzések, valamint az ott bonyolított forgalom alapján egyre népszerűbbek. 

A 2022-es, valamint távolabbi kilátásokkal kapcsolatban Pártos Zsolt, a Praktiker Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a barkácspiac számára a legnagyobb kihívást jelenleg a járvány hatására még fennálló, de az orosz-ukrán háború miatt fokozódó áruellátási problémák, és az ezek nyomán jelentkező folyamatos, egyes árucsoportok esetében sokszor hektikus áremelkedés jelentik.