A Reál-hálózat két régiós tagvállalata (Alföld-Szeged Kft., Z+D Nagykereskedelmi Kft.) 2022. január 1-től átadja a franchise-boltjainak működtetését a Reál Hungária Kft.-nek. 

Az Alföld-Szeged Kft. továbbra is a Reál beszerzési szövetségben marad, a Z+D Kft. viszont a Reál-csoportból kiválva folytatja jövőbeni működését.

A Reál hét tagvállalata közül az Alföld-Szeged Kft. Bács-Kiskun és Csongrád megyében felelős régiós központként a bolthálózat ellátásáért; a Z+D Nagykereskedelmi Kft. pedig Veszprém, Zala és Vas megyében tölti be jelenleg ugyanezt a szerepet. Ezzel a lépéssel a Reál Hungária Élelmiszer Kft. által jelenleg ellátott terület (Baranya, Nógrád, Somogy, valamint Pest megye és Budapest) jövő januártól további öt megyével bővül. Az átalakulással tovább egyszerűsödik a regionális berendezkedésű cég ellátási lánca.

A Reál a Trade Magazin idén nyáron megjelent, részben becsült bruttó forgalom alapján készített listáján a franchise-rendszerű magyar láncok közül a Coop a negyedik lett 654 milliárd forintos bruttó forgalommal. Az ötödik a CBA 542 milliárdos bruttó bevétellel, a hatodik pedig a Reál lett 428 milliárddal.