A Tesco és a Shell újabb területen működik együtt: a boltok parkolóiban várhatóan 22 kilowattos és 50 kilowattos gyorstöltőpontokat telepítenek. Valamennyi áramkutat villamos energiával látják el. 

A partnerségnek köszönhetően a Shell Recharge hálózata országos lefedettséget biztosít majd a Tesco-áruházaknál. Az együttműködés hozzájárul a Shell hosszú távú célkitűzéséhez, vagyis ahhoz, hogy 2050-re nettó nulla kibocsátású energiaipari vállalkozássá váljon. A Tesco a fenntarthatóság jegyében szintén vállalta, hogy 2035-re eléri a nettó zéró kibocsátást saját működésében, míg 2050-re az értéklánc egészében. 

A Shell egyébként jelenleg több mint 100 000 nyilvános és magán töltőpontot üzemeltet világszerte, és és 2025-re több mint 500 000 ilyen pont működtetését tervezi. Magyarországon jelenleg kilenc saját kúton van villanyautó-töltő, ezen belül hat Shell Recharge és három Ionity töltőállomás. 

A két cég egyébként nem először működik együtt, a Tesco ugyanis úgynevezett minishopokat működtett sok Shell-kúton, ahol élelmiszereket és mindennapi cikkeket lehet kapni.