Eredményesen zárult a Volánbusz 140 új, normálpadlós, kéttengelyes, szóló autóbuszra kiírt közbeszerzési eljárása.

Az új járművek két részletben érkezhetnek a flottába a nyertes ajánlattevőknek, a Kravtex Kft.-nek és az Omnibus Hungária Kereskedelmi Kft.-nek köszönhetően - írta az MTI.

Év végéig a Technológiai és Ipari Minisztérium által megrendelt helyközi buszflotta állományának 45 százaléka megújulhat és a flotta átlagéletkora 8 évre csökkenhet - mondta Vitézy Dávid, a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedési államtitkára.

A közlemény szerint a Volánbusz az új járművek beszerzésére - a közbeszerzési jogorvoslati határidő lejártát követően - várhatóan június közepén szerződhet a nyertes ajánlatot benyújtókkal.

A Kravtex Kft. által szállítandó száz, Credobus Inovell 12 típusú jármű 73 utas egyidejű szállítására alkalmas, a busz utastéri légkondicionálóval, kamerarendszerrel, fedélzeti utastájékoztatóval felszerelt, és az utastérben USB-töltőpontok is vannak.

Az Omnibus Hungária Kereskedelmi Kft. által szállítandó negyven, Mercedes-Benz Intouro M típusú jármű a legkorszerűbb környezetvédelmi besorolású motorral készül. Szintén 73 utast szállíthat, vírus elleni aktív szűrős légkondicionáló berendezéssel, kamerarendszerrel, fedélzeti utastájékoztató berendezéssel és USB-töltőpontokkal felszerelt - áll a közleményben.