A közbeszerzés eredményét az ajánlatkérő Volán Buszpark Kft. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

Az új, alacsony belépésű, kéttengelyes szóló autóbuszok szállítására három részben lehetett ajánlatot tenni. Mindhárom rész Közép-Magyarországot, a Dunántúlt, az Alföldet és Észak-Magyarországot fedte le.

Az első rész 40 darab, plusz opcióban 4 buszt tartalmazott. Ezt az ITE Bus & Truck Kereskedelmi Kft. nyerte 2 milliárd 879 millió forinttal. A becsült ellenérték kevesebb, 2 milliárd 860 millió forint volt. A második rész a buszok számában és a nyertes cég személyében, továbbá az ajánlati árában is megegyezett az elsővel. A harmadik részben 332, plusz 33 opciós busz szerepelt. Ezt nyerte a Kravtex Kereskedelmi Kft., 20 milliárd 713 millió forinttal. A becsült ellenérték sokkal több, 23 milliárd 725 millió forint volt.

A szerződéseket július 14-én kötötték meg a nyertesek az ajánlatkérővel.

Indult még a tenderen a Scania Hungária Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a Volvo Hungária Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., továbbá az Omnibus Hungária Kereskedelmi Kft. is.

A napokban megírtuk, hogy a Volvo Hungária Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. szállíthat a Volánnak 50 darab új, alacsony belépésű, háromtengelyes, hosszú szóló autóbuszt, nettó 4 milliárd 171 millió forintért. Tavaly decemberben a MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. szállíthatott a Volánnak 132 darab új, elővárosi kivitelű, alacsonypadlós, háromtengelyes csuklós autóbuszt, nettó 13 milliárd 464 millió forintért. A becsült ellenérték 12 milliárd 988 millió forint volt. Nem sokkal korábban 72 csuklós buszt vett a cég a MAN-tól.