Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egy fontos változás is megbúvik a személyi jövedelemadóról szóló törvény friss módosításában, amely a múlt héten jelent meg.

A juttatások szempontjából a törvényi szöveg egyik legnagyobb újdonsága, hogy 2022. január 1-től adómentes lesz a kifizető által biztosított - kizárólag emberi erővel hajtott vagy legfeljebb 300 watt teljesítményű elektromos motorral segített - kerékpár magáncélú használata.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a munkáltató a feltételeknek megfelelő kerékpárt, elektromos kerékpárt biztosíthat a munkavállalói számára. Fontos, hogy a kerékpár nem kerül a munkavállaló tulajdonába - mondta Fata László juttatási szakértő.

Az adómentes juttatásnak nem feltétele, hogy a normál vagy elektromos kerékpárt a vállalkozás érdekében is használja a magánszemély. Ez azt jelenti, hogy a cég által vásárolt, vagy lízingelt bicajt akár teljes mértékben magáncélra (például családi kirándulások) is használhatja a munkavállaló.

A kedvezménynek köszönhetően munkáltató cégautó flottáját jövőre igény szerint akár céges (elektromos)kerékpárokkal is bővítheti - véli Fata.