Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Úgy tűnik, egyelőre nem hoz hasznot Lázár János volt miniszternek, jelenleg miniszterelnöki biztosnak a Divatcsarnok Projekt Zrt.-t (DP), amely az elmúlt két évben veszteségesen működött - derül ki az Mfor.hu cikkéből. Lázár nagy meglepetést keltett, amikor a 2018-as évről szóló vagyonnyilatkozatában más érdekeltségek mellett a DP-t is feltüntette, jelezve, hogy abban 10 százalékos tulajdonrésze van.

A DP az egykor volt Divatcsarnok épületének megszerzésére jött létre még 2016-ban. Az alapítókhoz 2018 tavaszán csatlakozott Lázár János, aki addigra kivált a szűken vett kormányzati munkából, megválva miniszteri megbízatásától.

A közismerten jó német kapcsolati tőkével rendelkező Lázárt ez segítette hozzá a DP-beli szerepvállaláshoz, ám eddig nem volt gyümölcsöző a befektetés. Amióta Lázár bent van a cégben, nem sikerült profitot elérniük. Erről konkrét információ egyelőre csak a 2018-as évről áll rendelkezésre, akkor mínusz 97,4 millió forint volt a társaság adózott eredmény.

A 2019-es esztendőről a mai napig nem találni meg a beszámolót, holott ennek leadási határideje idén szeptember végén lejárt. Az Mfor érdeklődése nyomán kiderült, hogy Lázár Jánosnak változatlanul 10 százalékos részesedése van a DP-ben. A cég tavaly is veszteséges volt, de ennek nem az üzemi működés volt az oka, hanem a pénzügyi számviteli elszámolás. A 2019-es évről szóló beszámolót csak 2021 elején fogják közzétenni.