Építőipar

Dávid Tibor, a Masterplast elnöke úgy vélte a FEOL Fejér Vármegyei Hírportálnak nyilatkozva, hogy nehéz év elé néznek, ugyanekkor ez nem gátolja őket abban, hogy fejlődjenek és gyarapodjanak. „A gazdasági lelassulás és az infláció akárcsak a legtöbb szektort, úgy az építőipari piacot is érinti. Az igények átformálódni látszanak, már egyre kevesebb az építkezés és egyre több a felújítás, ezen változásokhoz pedig nekünk is idomulni kell. Éppen ezért az idei évben nagy hangsúlyt fektetünk az innovációra, termékfejlesztésekre” – mondta az elnök, aki azt is hozzátette, hogy az építőiparban a jövő az előgyártásban, a moduláris építőelemekben van. Erre az útra, habár ők is ráléptek már, mindig van hova fejlődni. Az is kiderült, hogy leépítésekre nem készülnek, inkább szeretnék tartani a dolgozók létszámát, illetve egy-egy területen még bővítenék is csapatukat.

Autóipar

Hasonló terve van a DENSO alelnökének, Szincsák Attilának, aki bizakodóan tekint a 2023-as évre. „A vevői igények stabilak, egyes termékek esetén növekedtek is a megrendeléseink. Így az idén a vevői igények maximális kielégítése mellett növekedni és fejlődni is szeretnénk. Bár sok automatizálási tevékenységet hajtottunk végre az elmúlt 5-6 évben, de még mindig jelentős azoknak a gyártási folyamatoknak a száma, amik igénylik az emberi munkaerőt, emiatt a termelési területeinket szeretnénk új kollégákkal bővíteni, de számos nyitott pozíciónk van szakképzettséget, illetve diplomát igénylő munkakörökben is” - részletezte az alelnök, aki úgy véli, hogy az autózás jelenleg egy átrendeződési folyamatban van, előtérbe kerül az elektromos és hibrid meghajtású járművek gyártása. Így a Denso jelene is arról szól, hogy a belső égésű termékeik megtartása mellett átálljanak a hibrid meghajtású autókba készülő alkatrészek gyártására is.

Vegyipar

Végül az Iváncsán gyárat építő SK On Hungary idei terveiről érdeklődött a lap. Kiderült, hogy a vállalat olyannyira bővülni szeretne, hogy január 12-én toborzónapot tartanak az Iváncsai Faluházban. „Induló gyárként fizikai és szellemi munkakörben is keressük leendő kollégáinkat, pályakezdők és tapasztalt szakemberek részvételére egyaránt számítunk. A tervezett munkavállalói állomány legnagyobb részét az operátorok alkotják majd, így elsősorban ezen munkakör iránt érdeklődő álláskeresőket várunk. Üzemünkben az operátorok könnyű/közepesen nehéz fizikai munkát végeznek majd, automata gyártóberendezéseket kezelnek és jól tervezhető, műszakos munkarendben dolgoznak, cserébe pedig, többek között a piaci átlagnál magasabb jövedelmet, valamint vonzó béren kívüli juttatási csomagot nyújtunk nekik” – nyilatkozta Ludman László HR vezető.