"Természetesen követjük a kormányzati intézkedéseket, mert számunkra is a legfontosabb a nézőink és a dolgozóink egészsége. Ugyanakkor szomorú, hogy idén másodszor kell elbúcsúznunk a mozilátogatóktól. Bízunk abban, hogy hamarosan friss nemzetközi és magyar filmkínálattal, mérsékeltebb járványügyi körülmények mellett találkozhatunk majd velük" - mondta Buda Andrea, a Cinema City marketing és PR igazgatója.

"Ha a járványhelyzet és a mozis piac is normalizálódik, abban bízunk, hogy az idei elhalasztott nagy premiereket mihamarabb be tudjuk pótolni, ehhez a biztonságos mozizást - ahogyan eddig is -, a továbbiakban is biztosítani fogjuk" - tette hozzá az igazgató közleményében.

Az online megvásárolt jegyeket a Cinema City visszautalja, a pénztárban vásárolt jegyeket a blokk és a jegy bemutatásával a mozivezető irodájában fizetik vissza. Amennyiben nincs blokk a vásárlásról, csak a mozijegy, ez esetben 90 napos rendkívüli felhasználású jegyet biztosít a cég.

A be nem váltott ajándékjegyek érvényességét, amelyek november 11 után járnak le, a mozihálózat az újranyitás dátumától számított plusz fél évre automatikusan meghosszabbítja.

Online vetítésre vált a Budapest Film

Szerdától legalább egy hónapra bezártak a Budapest Film Zrt. fővárosi mozijai, a Corvin, a Művész, a Puskin, a Toldi, a Tabán és a Kino Cafe. Az online Távmozi ugyanakkor továbbra is vetít filmeket, még tart az olasz filmfesztivál, november 18-án európai mozik éjszakája lesz, november 24-én pedig izraeli filmfesztivál kezdődik.