A műszaki és közgazdász végzettségű vezető a bankszektorban szerzett két évtizedes tapasztalattal érkezett az online hitelek specialistájához, a Cofidishez.

 Balázs Péter a pénzintézeti karrierjét a Budapest Banknál kezdte értékesítési területen, majd a Porsche Banknál töltött be pozíciót. Ezt követően 2006-tól csaknem 15 éven át dolgozott a Magyar Cetelem Bank kötelékében, ahol hozzá tartozott az értékesítési és a marketing terület is, 2017-2020 között vezérigazgató-helyettesként, értékesítési, operációs és transzformációs igazgatóként felelt többek között a teljes hitelportfólióért, a szervezet fejlesztéséért, valamint az értékesítési, marketing és termékfejlesztési területekért. Ezzel párhuzamosan szintén a BNP Paribas csoport leányvállalataként működő UCB Ingatlanhitel Zrt-nél vállalt felsővezetői feladatokat az elmúlt években. 2021. július 15-től ő a Cofidis Magyarországi Fióktelepének kereskedelmi igazgatója - adta hírül a társaság.

Egyúttal változtatott a Cofidis a szervezetén is: az új vezető érkezésével a marketinget, a termékmenedzsmentet és a partnerértékesítési területet ezentúl a kereskedelmi igazgatóság felügyeli.

A fővárosi, mintegy 150 fős ügyfélszolgálati csapat mellett a vállalat 2020-ban nyitotta meg a csaknem 50 főt foglalkoztató nyíregyházi telefonos ügyfélélmény központját. A szervezeti átalakítás részeként a közvetlen értékesítési és az ügyfélszolgálati terület a továbbiakban ügyfélkapcsolati igazgatóság néven működik tovább a vállalatnál.